Kikapcsolódás

Munka után jöhet a jól megérdemelt pihenés! Természetesen aktív pihenés. Amit nem csak a gyerekek élveznek. A kötélpálya, különféle ügyességi mászókák, hinták, és a csúszda, ami vizesen a legizgalmasabb, felnőtteket is szórakoztat, elfeledteti velük, hogy rég voltak már gyerekek. De maga a természet is játékra hív. Van akinek a legjobb játék egy bot, néhány érdekes madártoll, kövek, agyag, sár, és a patak. Aztán ott vannak az állatok, cicák, kutyák, tyúkok, és tavasszal a legmókásabbak a kisgidák.
Tavasszal a kisgidák születése izgalmas akár csak az élet. Újra és újra rádöbbenünk, hogy mennyire törékeny az élet, mennyi dologtól, és mindenek fölött, egy Személytől függ: az élet adójától.
Ugyanakkor a munka is játék, ha több kéz egyszerre végzi: mint például a kenyérdagasztás. A kecskefejés egyesek szerint kifejezetten terapeutikus. Télen az egyre ritkább és különlegesebb nagy fehérség hív ki a meleg szobából, ugyancsak játékra, felüdülésre.
De aki a nyüzsgés elől menekül, és csak csendre vágyik, annak ott van az erdő. Ma már tanulmányok mutatják azt, amit régen ösztönszerűen tudtunk, hogy a fák közelsége megújít, felfrissít, felüdít.

%d bloggers like this: