Agrement

După o zi de lucru plină, odihna e binemeritată! Desigur, o odihnă activă, una de care se bucură nu doar copiii. Tiroliana dublă, locurile de cățărat, căsuța din copac, leagănele și toboganul – care cel mai distractiv e cu apă – sunt o atracție chiar și pentru noi, adulții. Ne fac să ne simțim din nou copii!
Natura cheamă și ea la joacă. Unii se distrează cu un băț, alții sunt fascinați de pene, alții construiesc cu pietre și noroi, iar alții sar în pârâu.
Apoi avem pisicile, câinii, iepurii, găinile și, cei mai nostimi, iezii. Nașterea iezilor primăvara este printre cele mai fascinante evenimente. Vedem în repetate rânduri cât de fragilă e viața și cât de mult depinde de anumite lucruri, în special de Dătătorul vieții.
Uneori munca în sine poate fi o joacă, dacă mai multe mâini contribuie la ea, ca în cazul frământării aluatului. Alții jură că mulsul caprelor este o terapie.
Iarna, materia albă, din ce în ce mai neobișnuită, te cheamă din camera caldă afară la înviorare.
Iar cine vine aici ca să scape de aglomerația de peste săptămână și să se bucure de liniște poate alege potecile din pădure. Există studii – dovedind ceea ce știam deja – că proximitatea copacilor poate regenera, împrospăta, învigora.
 
%d blogeri au apreciat: