Mâncare gătită lent

Doar atunci când reușești să-ți produci propria mâncare înțelegi că ficatul de gâscă poate valora cât o gâscă întreagă. Și aceasta pentru că, pentru a gusta ficatul, trebuie mai întâi să sacrifici gâsca, să o jumulești și să o eviscerezi, ca să nu mai zicem că trebuie să o crești!
La fel este cu toate lucrurile: trebuie să aștepți ca fructele să se coacă. Grădina nu produce singură niciun fir de ceapă verde. Până și plantele pentru ceai trebuie mai întâi culese, uscate și depozitate corespunzător.
Gemurile, brânzeturile și cârnații au nevoie ca toate condițiile să fie întrunite: temperatura, umiditatea și, uneori, starea ta de bine.
Totuși merită – rodul este de neprețuit! O tocăniță gustoasă de ied, cu tăiței de casă, o salată de roșii proaspete, un sanviș cu unt și gem făcute de curând, cârnați și brânză de casă, șuncă prăjită cu ceapă și tot ce-i proaspăt din grădină sau ce a fost bine preparat și păstrat – acestea sunt lucrurile pe care le servim la masă.
Însă cel mai mare avantaj este că servim împreună cu întreaga familie mâncarea pentru care fiecare a lucrat din greu. Fără grabă, fără pripă – munca să mai aștepte! Terasa e îmbietoare, liniștea e sublimă, iar compania celor dragi e scumpă.
Dacă-ți dorești un cadru familial și o mâncare delicioasă făcută acasă, fie în compania familiei fie cu cei mai buni prieteni, te așteptăm! Dacă vrei să organizezi un eveniment, să sărbătorești o zi sau pur și simplu să savurezi în tihnă o mâncare bună, contactează-ne!
%d blogeri au apreciat: